Choď na obsah Choď na menu
 


Kto sme

                                                                          Obrázok      

 

                                                                        Obrázok      

Kto sme?

 

 

Vitajte na našej web stránke. Dozviete sa veľa  o bicyklovaní a  cyklotrekoch  v okolí Medzilaboriec, ale aj na druhej strane hranice. Pred pár rokmi sme si povedali, že si vytvoríme skupinu, ktorá sa bude venovať hlavne bicyklovaniu, ale aj lyžovaniu a turistike. Z toho vznikol názov BALTURS /bicyklová a lyžiarska turistická skupina/. Zakladajúcimi členmi boli Sašo, Laďo, Lenka, Jana a Vasiľ. Mimo spomínaných aktivít máme aj spoločný záujem a tým je volejbal a to od roku 2004. Máme aj dosť priaznivcov, ktorí s nami idú občas na nejaký ten cyklotrek, alebo pravidelne s nami hrávajú volejbal. Na bicykel najčastejšie s nami ide Maťo a Rasťo. Môžeš sa k nám pridať aj ty. Ozvi sa, alebo sleduj stránku a to zložku Program.

 

Prvé nápady o bicyklovej skupine v Medzilaborciach nás postihli v Taliansku na cyklozájazde v máji 2005 a tak bolo potrebné niečo podniknúť.  Tu je výsledok

 

Jadrom našej skupiny sú /na snímke zľava/ Laďo, Martin, Jana, Sašo, Lenka a Vasiľ. Sašo s Laďom majú preskákané toho viac, počnúc Karpastkou cyklistickou cestou /jej prvú a štvrtú časť t.j. Slovensko, Poľsko, Ukrajina - 2001 a Slovensko, Ukrajina - 2004/ a končiac cyklozájazdom v Taliansku -2005. Oficiálne ako skupina sme vystúpili na Festivale kultúry a športu v Medzilaborciach 24.6.2006, kedy sme sa zúčastili stretnutia cyklistov zo Srbska a Poľska. Od roku 2007 BALTURS v cyklistike pracuje naplno, čoho dôkazom je aj táto stránka. Cyklistika je hlavným zámerom skupiny, venujeme sa však aj volejbalu, lyžovniu a turistike. Vo fotogalérii je pár akcií, kde sme sa zúčastnili, ale aj zorganizovali niektoré podujatia.

 

Radi rozšírime naše rady. Pár cyklistov už s nami chodí. Patrí medzi ne Rasťo, Viťo, Štefan-Pišta, Jaro, Domino, Ďoďo ale našim zámerom je vytvoriť asi 15 člennú úderku cyklistov, odhodlaných kedykoľvek nasadnúť a "trápiť sa" na bicykli - vzhúru do bezvědomí. Sme zameraní hlave na crosové cesty, nerobí nám problém ani asfalt a MTB terén - hranica. Hlavne, že sme v prírode. Tomu zodpovedá aj naše zloženie bicyklov - prevažne  crosové a trekové. Maťo samozrejme na MTB. Privítame ako manželské páry tak aj jednotlivcov, na veku nezáleží.

 Najnovšou účastníčkou našich cyklotúr  od mája 2015 je aj Želka, ktorá sa účastní pravidelne. Môžeš sa k nám pridať aj Ty. Ozvi sa, alebo sleduj úvodú stránku v jej hornej časti, kde bude upútavka a pozvánka na nový cyklotrek .  Jadrom našej skupiny boli /na snímke zľava/ Laďo, Martin, Jana, Sašo, Lenka a Vasiľ. Pomaly sa to však mení, lebo sa menia aj záujmy ľudí všeobecne. Z p1300964.jpgtohto dôvodu sa pomaly mení aj terajšie jadro skupiny a teda účastníkov cyklotrekov. Terajšími aktívnymi účastníkmi cyklotúr sú Laďo, Viťo, Želka, Edo, Vasiľ a Ľubo. 

P.S.

 

Rangers - Bicykl

Já už co batole rád jezdil na kole
za kouzlem přírodních krás.
Jsem člověk s úrovní, typ ryze sportovní,
co zvládne kopec i sráz.

ref:

Bicykl je zdrojem zábavy,

kde chci tam sám se zastaví,

pak stačí šlápnout na pedál

a hned jsem o kousek dál.

Bicykl povznáší na duši,

nekazí čmoudem ovzduší,

pak můžu říct a není to hec,

lidi kolo to je famózní věc.


Jedu si po kraji dívky mi mávají
z oken i okrajú cest.
Někdy se s některou ostatní poperou
když nevím, kterou dřív svézt.

ref:
Bicykl je zdrojem zábavy....

Jedu si po kraji, ptáci mi zpívají
ve vůni rozkvetlých lip.
Den je tak slunečný, já myslím na slečny
a hned je na světě líp.

ref:
Bicykl je zdrojem zábavy....