Choď na obsah Choď na menu
 


Cyklotrek Jasliska - 2010

Trasa : ML/326m.n.m./- Čertižné/459/ - Čertižské sedlo/581/ -   Jasliska/463/  a späť

Dĺžka : 50 km

Trasa : ML/326m.n.m./- Čertižné/459/ - Čertižské sedlo/581/ -   Jasliska/463/  a späť

Dĺžka : 50 km

Čas :   3 : 50  - pohodové tempo

Dátum : 27.6.2010

Účastníci : Lenka, Sašo, Vasiľ, Jana, Laďo

Na zraz o 10.00 sa dostavila len skalná pätica. Počasie nebolo veľmi priaznivé, teplota 16˚C a vietor. Vyrážame teda smer Jasliská, hoci máme dnes festival. Ide o našu prvú tohtosezónnu cyklotúru za hranice.  Keďže bol protivietor, cesta trvá do Čertižného o niečo dlhšie, hoci bez prestávky. Na točni za Čertižným sa s nami lúči Jana, štvorica postupuje ďalej. Menšiu prestávku si dávame na hranici. Cesta do Jaslisk je už dosť kamenistá, čo je dôsledok tohoročných záplav. Aj nový drevený most je spadnutý, keďže voda podmyla jeden jeho betónový základ. Trocha ďalej za mostom vpravo sme obdivovali v minulosti chatku v malebnom zátiší riečky. Teraz sa rieka prehnala rovno cez chatku a priľahlé pozemky. Našťastie chatku to nepoškodilo, ale na plote bolo a pozemku bolo vidieť, čo sa tade prehnalo. Uvažujeme cestou, že by mali Jasliska s Čertižným urobiť projekt a obnoviť túto cestu z eurofondov. V Jasliskách máme len krátku zástavku a vraciame sa hneď späť aj bez tradičného obeda. Domov sa ide už s vetrom, takže ľahšie, ale aj preto, že domov. Na hranici na našej strane stretávame štvoricu mladých chlapcov - turistov, ktorí sa vydávajú do Habury na nocľah. Majú to namierené po hranici až na ukrajinskú, takže na Kremenec. Dávame im zároveň tip na úsek hranice Čertižné - Habura, kde je sedem cintorínov z prvej svetovej vojny.

Cesta s vertom ubehla rýchlo, takže sme v pohode ešte stíhali festivalové vystúpenia, hlavne koncert bratov Nedvědovcov.

Aj keď dnešna trasa bola náročna kvôli vertu, bola pekná a iná ako tie doterajšie. Stojí za to sadnúť ny bicykel a zatlačiť trocha do pedálov. 

Neváhaj, pridaj sa aj ty. Uvidíš, že to stojí za to. Je to paráda.

 

 

Náhľad fotografií zo zložky Cyklotrek Jasliska 2010