Choď na obsah Choď na menu
 


CYKLOTOUR 2021 BIESCZADY-SOLINA 5.DEŇ

TRASA  5. DEŇ :  BALIGROD-MCHAWA-KIELCZAWA-KALNICA-TURZANSK-RZEPEDŽ-PRELUKI-BRODY-SMOLNIK-ZUBEŇSKO-STARY LUPKOW-HRANICA-PALOTA-ML- 60km

ÚČASTNÍCI : PEŤO, ĎOĎO, SEŇOR,PUKI,EDO, RADO a LAĎO 

ČAS : 7 hod.  -  pohodové tempo, asfaltka, lesný cykloturistický chodník, nastúpaných 887m

   Raňajkujeme všetko čo ostalo, napriek tomu časť potravín ostáva. Balíme tašky a pripravujeme odchod na dvore, vyplatím ubytovanie 60PNL na osobu, robíme ešte spoločné foto, posilníme sa zubrovkou na cestu a 9:15 vyrážame na Mchavu. Peťo viac poťahoval, aby sme sa vrátili cez Žebrak, ale ja som udal smer a bolo to. Z Mchavy sme išli vľavo na Kalnicu, kde ideme vľavo a asi po kilometri odbočíme vpravo na panelovú cestu. Tá nás vedie poľom, lesom a opäť poľom. Záver panelovky je brutálny, poľný kopec dáva zabrať, pri každom zábere sa dvíha predné koleso. A to všetko s batožinou na bicykloch. Na kopci opäť zaslúžený oddych, cesta pokračuje poľom dole cez potok a opäť krátke ale už mierne stúpanie. Zrazu je cesta pri lesíku prehradená páskou, kone tu majú vymedzený priestor, sú tu s nimi aj jazdci a jazdkyne. Podarí sa nám popri nich prejsť, bez toho, aby sme porušili ohradník, alebo poplašili kone. Dlhým tiahlym klesaním zostúpime do Turzanska, kde sa zastavíme pri drevenej cerkvi, ktorá sa rekonštruuje. Dávam Seňorovi plechovku prazdroja na zahnanie smädu. Miestny chlapík plechovku len hltá očami, my sa s ním ale nedelíme, sami máme málo. Prichádzame do Rzepedza, kde nás opúšťa Peťo, ide ma Komanczu a potom na hranicu a domov. Zatiaľ čo my ideme cez Brody s plnou poľnou, prvý krát. Už na prvom brode sa Ďoďovi podarilo čľapnúť do vody, našťastie nespadol celý. Krátka prestávka je len nad klenbovým mostom úzkokoľajky. Viac už si doprajeme v Zagrode Chryszczata, aj jedlo aj pivko. Aj tu k nám ešte stihli prísť Laďo s Darinou, tí sa dnes túlali na bicykloch pod Žebrakom zo strany od Baligrodu. Čas máme dobrý, preto si odpočinku doprajeme o niečo viac. Zo Smolníka ideme na Zubeňsko a okolo chaty Na konci sveta do Starého Lupkowa , na železničnú stanicu a po násype z vojny na hranicu. Väčšina chlapcov tade ide prvý krát, hranicu zvládame v pohode. Krátky oddych a ideme turistickým chodníkom k portálu tunela, dáme ešte spoločné foto, krátko zhodnotím Cyklotour 2021, poďakujem sa „účastníkom zájazdu“ a už schádzame novoupravenou cestou do Paloty. Tu vidím rozdiel spevnených lesných ciest u nás a v Poľsku. Tam sú položené priečne cez cestu drevené žľaby na odvod dažďovej vody, zatiaľ čo tu chýbajú. Cestou do ML dohadujeme ešte stretko večer pri pive, aby sme trocha zhodnotili naše putovanie. Dnes sme dali 60km a nastúpali sme 887m.

Myslím, že desiaty Cyklotour 2021 Bieszczady – Solina od 18. do 22.8.2021 po stopách prvého ročníka sa vydaril, počasie bolo ako na objednávku, ubytovanie v pohode, strava tiež, až na to pivko, ale aj tomu sme sa prispôsobili. Ľutujem len, že sme sa nestihli kúpať v Soline, aspoň, že to Seňor ako tak stihol. Reakcia od chlapcov na to, že sme išli s plnou poľnou, bola pozitívna. Vyzerá to tak, že ďalší ročník dáme opäť putovanie s plnou poľnou, ako prvé tri ročníky. O tom už na budúce.

 

TRASA 5. DŇA TU : https://mapy.cz/s/pazosomube

FOTO TU : https://photos.app.goo.gl/SMbYFPxFtKd1yZcn8

AJ TU : https://photos.app.goo.gl/yKdGHpDgnTiJPSfE6

FOTO OD EDA : https://photos.app.goo.gl/bSPKTcbDAbRzGBEQ9