Choď na obsah Choď na menu
 


CYKLOTÚRY OKOLO BANSKEJ ŠTIAVNICE 5.-11.7.2021

TRASA  1. DEŇ :  ŠUMIAC-KRÁĽOVA HOĽA -ŠUMIAC - 24,5km

ÚČASTNÍCI : PEŤO, LAĎO a VIKTOR

ČAS : 4 hod.  -  pohodové tempo, lesný cykloturistický chodník, nastúpaných 1052m

 

TRASA  2. DEŇ :  BANSKÁ ŠTIAVNICA-BRHLOVCE-B. ŠTIAVNICA - 82km

ÚČASTNÍCI : PEŤO, LAĎO a VIKTOR

ČAS : 7 hod.  -  pohodové tempo, asfaltová cesta, VEĽMI TEPLO, nastúpaných 1090m

 

TRASA 3. DEŇ : B. ŠTIAVNICA -HODRUŠA-HÁMRE - B. ŠTIAVNICA - 35km

ÚČASTNÍCI : PEŤO, LAĎO, EDO a VIKTOR

ČAS : 4 hod.  -  pohodové tempo, lesná cesta, asfaltová cesta, VEĽMI TEPLO, nastúpaných 1050m

 

 

TRASA 4. DEŇ : B. ŠTIAVNICA -SVäTÝ ANTON-SITNO-POČÚVADLO - B. ŠTIAVNICA - 35km

ÚČASTNÍCI : PEŤO, LAĎO, EDO, ĎOĎO a VIKTOR

ČAS : 4 hod.  -  pohodové tempo, lesná cesta, asfaltová cesta, VEĽMI TEPLO, nastúpaných 958m

 

 

TRASA 5. DEŇ : B. ŠTIAVNICA -KALVÁRIA-BANSKÝ STUDENEC- B. ŠTIAVNICA - 35km

ÚČASTNÍCI : PEŤO, LAĎO, EDO a ĎOĎO 

ČAS : 4 hod.  -  pohodové tempo, lesná cesta, asfaltová cesta, VEĽMI TEPLO, nastúpaných 920m

 

 

TRASA 6. DEŇ : B. ŠTIAVNICA -TAJCH ROZGRUND- KALVÁRIA- SVäTÝ ANTON-BANSKÝ STUDENEC- B. ŠTIAVNICA - 43km

ÚČASTNÍCI : PEŤO, LAĎO, EDO a ĎOĎO

ČAS : 5 hod.  -  pohodové tempo, lesná cesta, asfaltová cesta, VEĽMI TEPLO, nastúpaných 1080m

  Naše cykloturistické sústredenie s turistami TK Vertepy sme plánovali cca 2-3 mesiace. Základom bol počet účastníkov ako cykloturistov, tak turistov. Po určení dátumu a prihlásení 20-21 účastníkov, začal som hľadať ubytovanie, čo sa po týždni aj podarilo. Základňu sme naplánovali na ubytovňu Marína úplne blízko centra Banskej Štiavnice. Keďže termín bol na 7.7.-11.7. 2021, naplánoval som pre cykloturistov odchod už v pondelok 5.7. na štátny sviatok Cyrila a Metoda. O jeden deň dovolenky viac a o tri dni jazdenia viac. A tak 5.7. o šiestej ráno balíme tri bicykle na ťažné zariadenie svojho F.Galaxy, a s Peťom odchádzame sprevádzaní Viťom na svojom aute aj s uloženým bicyklom. Máme v pláne dnes zdolať Kráľovú hoľu. Pred desiatou sme dorazili na Šumiac, zaparkovali auta blízko centra a po vybalení sa vyrážame na trasu. Prvých pár fotiek robíme pri kamennej krížovej ceste. Makáme po štrkovej ceste, občas nás obehnú „elektrikári“, ale je tu aj dvojica chalanov, ktorá ťahá za svoje ako my. Na križovatke Havranie odpočívame a posilňujeme sa na časť cesty k chate pod Kráľovou hoľou. Tu dobíjame celkom v pohode, krátky oddych, Viktor mi berie kofolu, Peťovi pivo 12-ku a sebe berie kávu, ktorá za veľa nestála. Cestou hore na hoľu sa vpredu striedame, nakoniec spolu s Peťom sa blížime k vrcholu, záver ale patrí Peťovi a tak mi robí vrcholovú fotku. V závetrí budovy pod vysielačom obliekame sa a čakáme na Viťa, ten ale došiel priamo na vrchol pri vysielači. Tu si robíme spoločné foto, pár individuálnych záberov a keďže hmla stúpa a je tu veľmi sviežo, 8 stupňov, poberáme sa dole. Ešte nálepku BaLTutS-u na turistický smerovník k Vertepackému a poď ho na zjazd dole. LEN OPATRNE!, povrch je štrkovitý a zrádny. V zdraví a šťastí sme dorazili k autám. Balíme bicykle a okolo pol štvrtej odchádzame, smer Štiavnica. Cestou sa zastavíme ešte na obed na motoreste za Podbrezovou, vľavo od cesty. Posilnení dobrým neskorým obedom, cestujeme ďalej a okolo šiestej prichádzame na ubytovňu. Majiteľka nás srdečne prijala, rozdelili sme si izby, rozdala nám infomateriály a Peťovi cyklomapu okolia, ale rozprávali sme sa aj o ďalších ubytovaných od stredy. Večer sme sa vydali „do ulíc veľkomesta“, samozrejme na pivko, ale aj pozrieť Štiavnicu, aby sme zistili že „sú dve fajty ľudí, jedni, ktorí v nej ešte neboli a druhí, ktorí si ju zamilovali“. Proste Štiavnica je plná Sládkoviča, myslím tým Andreja, autora Maríny. Aj nám padla Štiavnica do oka. Veď uvidíme, či uvidíte. Čaká nás dobré bicyklovanie.

   Sme prvý deň v Štiavnici, tak si dávame najdlhšiu celodennú cyklotúru za skalnými obydliami do Brhloviec. Trasa nás vedie stúpaním cez mesto na Štiavnické Bane, odbočujeme klesaním na Počuvadlianské jazero, kde je prvá krátka zastávka, hlavne na fotenie. Okolo jazera z pravej strany sa opäť dostaneme na hlavnú cestu a ňou klesáme až do Baďanu, kde odbočíme vpravo do Jablonoviec, kde si robíme dlhšiu občerstvovaciu prestávku. Odtiaľ sa vydávame po zelenej turistickej trase k vodnej nádrži Bátovce. Tu trocha blúdime, lebo okolo nádrže sa nedá prejsť, ale nakoniec sa dostaneme do dediny, kde si kupujeme pečivo z pojazdnej predajne miestnej pekárne. Cez Žemberovce sa dostávame do nášho cieľa t.j. Brhlovce. Prvá krátka zastávka je pri kaštieli vľavo od cesty, len pár záberov na práve opravovaný kaštieľ a spúšťame sa dole k skalným obydliam. Uličku Šurda s týmito obydliami nachádzame hravo, všetko je dobre označené. Je tu aj početná skupina cykloturistov, pridávame sa k ním, kupujeme vstupenky a prezeráme obydlia za výkladu lektora z Brna, ktorý to tu vedie. Informácie obohacujú prehliadku dukumentujúcu zvláštnu formu ľudového staviteľstva a bývania od konca 19. storočia po 50-té roky 20. storočia a tá jednoznačne stojí za to. Obydlia sú vytesané do tufovej skaly, čo je usadená hornina ako pozostatok sopečnej činnosti. Viac informácii tu : https://www.muzeum.sk/skalne-obydlia-brhlovce.html. Po asi hodinovej prehliadke sa vraciame do Štiavnice najprv dobým stúpaním do Žemberoviec, cez Bátovce na Bohunice, kde si ideme pozrieť vodný mlyn zo začiatku 20. storočia, viac tu : https://www.muzeum.sk/vodny-mlyn-bohunice.html. Odtiaľ nás čaká stúpanie 15 km až k Rychňavskému tajchu, kde sa ideme kúpať, niečo zjesť a vypiť, aby sme sa posilnení vrátili na ubytovňu. Po príchode do Maríny nasleduje povinná hygiena a príprava na večernú opekačku. Počas toho volá Edo, že je v Nitre a má záujem prísť, aj keď pár dni pred tým to nevyzeralo, že sa našej akcie zúčastni. Potešili sme sa. Sedíme pri ohni asi do desiatej, čakáme ešte na izbe na nášho štvrtého aktéra. Prichádza okolo pol jedenástej, privítame sa, trocha posedíme a zdravo unavení po nastúpaných viac ako 1000m zaľahneme, lebo opäť chceme vyraziť ráno okolo ôsmej.

   Máme tu tretí deň a už sme vo štvorici. Vyberáme trasu Veľký Hodrušský okruh. Po raňajkách vyrážame po ôsmej hodine. Zo Štiavnice ideme okolo Vodárenského tajchu po zelenej turistickej, takže časť úseku tlačíme. Prichádzame na lesnú asfaltku a po nej vpravo hore sa dostávame na hlavnú cestu a na križovatku Červená studňa. Odtiaľ ideme vpravo po červenej cyklotrase, tá nás vedie lesom a lúkami viac-menej po hrebeni po smerovníkoch Hadová, Rumplovská, Kešnerovská a Kerling. Občas je tu dobré stúpanie, ale aj klesanie. Dlhým a náročným klesaním sa dostávame do Hodruše-Hámroch. Tu meníme trasu a ideme obcou hore až ku krčme, kde si dávame zaslúžený odpočinok, pivko, kávu či nealko. Po dlhšej prestávke pokračujeme ďalej po ceste hore obcou, míňame pár stavieb z dôb rozkvetu socializmu, samozrejme opustené. Míňame aj fungujúce prevádzkové bane. Naša ďalšia zastávka je pri budove Bane Starovšechsvätých. Po pozvaní dvoch vonku sediacich pánov ideme pozrieť ich poklady. A že to stalo za to, o tom svedčia nielen fotografie ale hlavne informácie a výklad sprievodcov, ktorí nás sprevádzali expozíciou. Kompetnejšie informácie získate tu : http://www.hodrusskehlbiny.sk/bana.php. Vrelo doporučujem návštevu tejto expozície. V exteriéri nám bola ukázaná prevádzka mlynského kola, ktoré otáčalo hriadeľ pre baranidla na drvenie rudy. Prevádzkujú tu aj ryžovanie zlata, ale to sme tu neskúšali. Pozoruhodná bola informácia o Hodrušskej čipke a to, že desať žien čipkovalo jeden rok svadobnú čipkovanú vlečku 10m dlhú pre anglickú kráľovnú Alžbetu II. v roku 1946. Z Bane Starovšechsvätých stúpame ďalej až k Dolnému Hodrušskému jazeru, kde si doprajeme kúpanie a oddych pri vode. Kúpanie v dnešnej horúčave nám prišlo vhod. Odtiaľ ideme do lyžiarskeho strediska. Počítam, že sa sedačkou vyvezieme aj s bicyklami na kopec, ale na moje prekvapenie, v letnej sezóne ide lanovka až od štvrtka do nedele. Preto po pivku v bufete klesáme od Horného Hodrušského jazera na križovatku a vpravo ideme ťažkým asi 5 km stúpaním, ale po asfaltovej ceste s plnou premávkou opäť hore na križovatku Červená skala. Krátky oddych je pred vrcholom na smerovníku Sedlo pod Cukrmantlom a potom už na križovatke v bufete Hájovňa resp. Útulňa Červená studňa, samozrejme s pivkom. Odtiaľ už po asfaltke opäť popri Vodárenskom tajchu, kde sa Viťo ešte stíha okúpať, schádzame bočnou uličkou Vodárenska do Štiavnice na našu ubytovňu Marína. Večer si už len hodnotíme dnešné putovanie, máme za sebou 35km a 1050 nastúpaných metrov. Dnes došli aj Vertepáci v počte 16 turistiek a turistov a aj ďalší náš cykloturista Ďoďo, takže zajtra už ideme v pätici na Sitno. Večer na ubytovni je živý, otvorili sme aj súdok od Martiny a Zuzky, bola to vychladená lahôdka. Aj takto sme privítali niektorých Vertepákov.

   Je tu štvrtý deň a obe skupiny si dali za cieľ Sitno. Ráno už máme všetci spoločné raňajky formou švédskych stolov. Posilnení vyrážame my cykloturisti v pätici niečo po ôsmej. Prechádzame dole Štiavnicou, odbočíme vpravo na Štefulov a pokračujeme na Iliju. Odtiaľ po zelenej turistickej sa dostaneme do Svätého Antona, kde si pôjdeme pozrieť Kaštieľ rodín Koháry a Coburg z roku 1750. Bicykle nechávame vo vchode kaštieľa, kupujeme lístky po 9€, škoda len, že to nie je so sprievodcom, lebo za tie peniaze..., ale asi je na vine korona. Prechádzame všetkými dostupnými miestnosťami a expozíciami, aj kaplnku voskovo-drevenou figurínou sv. Jána Nepomuckého, ktorý bol patrónom Koháryovského rodu. Všade nás ale brigádnici-strážcovia upozorňovali na zakázané fotenie. Pofotili sme si hlavne exteriér kaštieľa, hlavne jeho pekné nádvorie, pripomínajúce zámok v Krasyczine v Poľsku. Viac o kaštieli tu : http://www.msa.sk/ . Pri odchode si ešte v stánku pri hlavnej ceste kupujeme magnetky a poď ho na Sitno. Asi 2,5km za Svätým Antonom /v minulosti Antolom/ odbočíme z hlavnej cesty na Hontianske Nemce, vpravo na úzku asfaltovú cestu, ktorou stúpame asi 9km na spomínané Sitno. Vpredu je lídrom vrchárov Ďoďo, ktorého občas strieda Edo a niekedy aj ja. Peťo s Viťom sa držia v pozadí, ale stále sú v kontakte. Pred rampou Ďoďo s Edom odpočívajú, ja pomaly postupujem ďalej. Pri odbočke na hrad ma obaja dobiehajú, chcem ísť pozrieť hrad, zatiaľ čo Ďoďo je už v trháku, Edo ho nasleduje. Takže k hradu idem sám. Pri návrate na cestu počujem a aj vidím našich Vertepákov, ktorí pred chvíľou povzbudzovali pri stúpaní mojich kolegov. Takže na Sitno prichádzam ako posledný, kdežto ostatní už oddychujú a dávajú si pivko, to si dám aj ja a odpočívame a fotíme sa spoločne. Plánovaný zostup po modrej turistickej meníme, lebo sú tam skaly a úzke miesta. Chalani idú ešte na hrad a ja ich čakám na križovatke Granty pri prameni. Odtiaľ ideme po náučnom chodníku lesnou cestou na Tatársku lúku. Po krátkom odpočinku na lúke ideme chodníkom k Počuvadlianskému jazeru. Chodník je turistický a len tak-tak zjazdný, je kamenistý a prerastený koreňmi. Len ja ho prejdem bicyklom, ostatní idú dole pešo. Keďže som zranený na chodidle ľavej nohy, čo sa mi stalo pri kúpaní, preto by som sa pešo veľmi trápil, z toho dôvodu som uprednostnil pri klesaní bicykel. Pri Počúvadle stretávam našich turistov a onedlho prichádzajú aj moji kolegovia. Dáme si obed s pivkom a ideme sa okúpať, keďže počasie a teplota tomu prajú. Odpočívame a kúpeme sa viac ako dve hodiny. Po dostatočnej prestávke odchádzame a stúpame po hlavnej ceste na Štiavnické Bane a odtiaľ zjazdom do Štiavnice. Niečo po štvrtej sme na ubytovni, opäť hodnotíme dnešný deň s 35km a nastúpanými 968 metrami, ale aj 12-18%-ným stúpaním na Sitno, hlavne v jeho závere. Zároveň beží príprava na ďalší deň aj s pravidelnou dezinfekciou destilátom.

Na piatok som pripravil oddychové a spoznávacie bicyklovanie. Škoda, že už bez Viťa, ktorý má dnes rodinné povinnosti, odišiel ešte včera večer. Po raňajkách odchádzame do mesta, prvá zastávka je pri budove Baníckej vysokej školy, najstaršej na svete z r. 1763. Ale banícka škola, najstaršia v Uhorsku tu bola už v roku 1735. Tú potom v roku 1762 premenovali na Banícku akadémiu, ktorú v roku 1846 zmenili na Banícku a lesnícku akadémiu. Celkovo táto škola drží svetové prvenstvo, veď Štiavnica bola koncom 18. storočia tretím najväčším mestom v Uhorsku. Odtiaľ sa presúvame do botanickej záhrady, ktorá je hneď v susedstve školy. Pri obdivovaní majestátnych stromov, hlavne borovíc, nás zastihne dážď, preto sa schovávame pod ich korunami. Dážď netrvá dlho, len pár minút. Ďalším našim cieľom je všade známa kalvária. Prichádzame k infocentru na jej začiatok a zhruba jednu tretinu k Dolnému kostolu si vyšľapeme na bikoch. Skúšame na bikoch ešte vyššie, darí sa len k Svätým schodom. Odtiaľ až na vrchol kalvárie, teda Horný kostol už ideme po svojich. Základy kalvárie boli položené už v roku 1744 a dokončená bola v roku 1751. V Dolnom kostole je infokancelária aj so suvenírmi a expozícia s celým výkladom o histórii kalvárie. Z tohto pietneho miesta sa presúvame na terasu Infocentra, kde si dávame pivko. Odtiaľ schádzame dole po hlavnej a odbočíme na trasu Kolpašský okruh k Arboretu Kysihybel. Keďže sa tu stavia, arboretum je zatvorené, preto ho prezrieme len okrajovo. Odtiaľ sa trocha vraciame a odbočíme na náučný chodník Kysihybel, pokračujeme popri železničnej trati až na Halčianskú cestu k Halčianskému jazeru, kde oddychujeme. Podľa Eda skúšame prvú odbočku vpravo do lesa, ale po chvíli sa vraciame späť na asfaltku. Ňou pokračujeme ďalej asi dva km až k odbočke vpravo na Saleziánsku chatu. Tu nás čaká prechod sedlom do doliny Banského Studenca. Prechod dáva riadne zabrať, prekonávame výšku 709m n.m. a Barborskou cestou prichádzame k Malému a Veľkému kolpašskému tajchu v Banskom Studenci. Hlavne Veľký tajch stojí za opätovne navštívenie. Tu nás chytil ľahučký krátky daždik, preto ideme k bufetu pri ceste, kde máme pivko a langoše. Vraciame sa späť k tajchu a keďže z dôvodu krátkych prehánok je tu ľudoprázdono, čo nám vyhovuje, stíhame aj krátke, ale výdatné okúpanie sa. Odtiaľ ideme už potom priamo do Štiavnice na ubytovňu, ale ešte v Studenci si na pár minút pozrieme vyrezávané drevené figúry zvierat v životnej veľkosti. Dnes bolo len 25km ale s natúpanými 555 metrami.

A máme tu posledný šiesty deň cykloturistiky, keďže zajtra máme cestu domov a aj predpoveď na zajtra už praje dažďu. Slovo dalo slovo a plánujem cestu opäť tak, aby sme končili pri Veľkom kolpašskom tajchu, podľa možnosti aj s Vertepákmi. Oddychová trasa povedie opäť do Svätého Antona do parku pri kaštieli a odtiaľ do Banského Studenca na kúpanie. Zo Štiavnice ideme na hor po uličke Vodárenska na križovatku Červená studňa. Odtiaľ Bolermanovou trasou na križovatku Matulka, kde odbočíme na zelenú turistickú. Trocha blúdime, lebo sa pohybujeme po vyrúbanom lesnom páse, ale zakrátko zelenú nájdeme v lese. Pokračujeme dole až na vyskladaný val, ním sa dostaneme k tajchu Rozgrund. Tu nás správca vracia späť do lesa, keďže prechod je zakázaný, čo sme asi úmyselne prehliadli. Vraciame sa teda späť na zelenú značku a ňou sa dostaneme na hlavnú cestu, ktorou popri spomínanom tajchu s krátkou prestávkou sa dostaneme späť na Červenú studňu. Cestou na Šobov ideme popri novej bani na hlavnú cestu do Banskej Belej, aby sme tu odbočili na cykloturistickú Štiavnicku Anču, ktorou prídeme na Kalváriu, odtiaľ Barborskou cestou na Drieňovú a potom vpravo stále cykloturistickou Barborskou cestou do Svätého Antona. Ideme ku kaštieľu do jeho parku. A keďže v parku je možný pohyb len pešo, nechávame bicykle hneď za vchodovým oplotením pri vstupe. Park má niekoľko pozoruhodností, medzi ne patrí, resp. patril sekvojovec mamutí, ktorý vyschol v r. 1995, ale aj jazierka s vodopádom a kaskádami, ktoré sú napájané niekoľko kilometrov dlhým náhonom s akvaduktami z Kolpašského potoka. Po obhliadke parku, schádzame dole pod kaštieľ a ideme sa občerstviť ku krčme nad už spomínaným stánkom so suvenírmi. V krčme na rinku objednávam dve rezané a dve tmavé, usadíme sa pod slnečník a oddychujeme. Neskôr si doprajeme aj grilovanú krkovičku s prílohou, mimochodom len za 3 ečka a ďalšiu rundu. Ďodovi ugrilujú syrové oštiepky, samozrejme aj jemu s prílohou. Po asi hodinke ideme po zelenej Barborskou cestou vedúcou Studenskou dolinou asfaltkou, potom lesnou a poľnou cestou do Banského Studenca. Keďže ešte máme čas, ideme  urobiť časť Kolpašského okruhu, kde by mala byť jaskyňa, ktorú chceme navštíviť. Tip sme dostali ráno od pani domácej, že stojí za návštevu. Trocha tápeme pri jej hľadaní, ale podarilo sa. Jaskyňa je v podzemnom kameňolome Barlangy, je asi 50m dlhá, ukončená je jazierkom, asi v dvoch tretinách je stĺp. Do vnútra ideme len traja, Ďoďo drží stráž, keby niečo. Odtiaľ už schádzame na Kysihýbeľ a potom na hlavnú cestu do Studenca. Ideme už priamo k Veľkému kolpašskému tajchu okúpať sa. Je tu neporovnateľne viac navštevníkov oproti včerajšku, veď dnes je pekne a teplo. My sa ideme bahniť a vidím, že si tu užíva aj skupinka našich Vertepákov. Máme tu skvelý oddychový záver týždenného bicyklovania v okolí Banskej Štiavnice. Ešte ideme na pivko a až potom domov na ubytovňu. Dnes sme si dali 42 km a nastúpali sme 1180m.Večer si dáme doniesť pizze a potom už len spoločne rozoberáme všetky cyklotúry. Výsledok je jasný, stálo to za to a oplatí sa vrátiť sem ešte raz. Sú dve fajty ľudí, my už patríme k tej druhej. Zajtra balíme a ide sa domov. A za dažďa. Chvála Bohu, že nám počasie na cykloturistiku vyšlo. Veľmi kladne hodnotíme spoločnú akciu Balturákov a Vertepákov. Už sa tešíme o rok na nejakú inú spoločnú akciu v inom regióne Slovenska.

 

 

 

 

FOTO 1. DŇA : https://photos.app.goo.gl/u19FfKy67MBTfcXm7

PEŤOVE FOTO 1.DŇA : https://photos.app.goo.gl/zw5TEEAfjDtvBi9u7

FOTO 2. DŇA : https://photos.app.goo.gl/N2SyYiyUo2mcmDvL7

PEŤOVE FOTO 2.DŇA: https://photos.app.goo.gl/hzuapjsaSi2GQCxWA

FOTO 3. DŇA : https://photos.app.goo.gl/TtZYYYVVdt2V8fGMA

PEŤOVE FOTO 3.DŇA:https://photos.app.goo.gl/jC4zHefnXkKtwAiM9

FOTO OD EDA 3.DEŇ:https://photos.app.goo.gl/zgEwYSVCRpZr4ST48

FOTO 4. DŇA : https://photos.app.goo.gl/C5UpCusZZpi5upS1A

PEŤOVE FOTO 4.DŇA:https://photos.app.goo.gl/uyiLuvhctonQ4qe9A

FOTO OD EDA 4.DEŇ:https://photos.app.goo.gl/iwzuyLwutKrKNbgE9

FOTO 5. DŇA : https://photos.app.goo.gl/TwxfWoUYfiTxuLeq9

PEŤOVE FOTO 5.DŇA:https://photos.app.goo.gl/AKe1cPvrT1XfWDo58

FOTO OD EDA 5.DŇA:https://photos.app.goo.gl/kdpHctssFkBNJ33u8

FOTO 6. DŇA : https://photos.app.goo.gl/mdxhMdTnzyeoRfcV8

PEŤOVE FOTO 6.DŇA:https://photos.app.goo.gl/x8fSPkR415Wk3Y9X7

FOTO OD EDA 6.DŇA:https://photos.app.goo.gl/hT2SmqtZ7szbGWux9